Tappoiko korona tapahtumayrittäjän?

Lohjalainen Paavo Hyrkkö on ollut tapahtumayrittäjä omistamassaan Pois Tieltä! – safarit yrityksessä yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Viime maaliskuun puoliväli ei
heti unohdu. Uusia varauksia ei tullut ja jo tehtyjä peruttiin. Alkoi koronakevät.

”Siitä saakka juhannukseen oli keikkakalenteri käytännössä tyhjä. Myynti laski 94 prosenttia”, Paavo Hyrkkö kertoo. Verrattuna aiempiin vuosiin lokakuun loppuun mennessä kaksi tuhatta asiakasta jäi tulematta.

Yritys tarjoaa erilaisia maastoauto- ja mönkijäsafareita, peltoautorallia ja halukkaille ajokoulua läntisellä Uudellamaalla, Lohjalla tilan omilla mailla. Tilan päärakennuksessa on kokous-, juhla- ja saunatilat 50 henkilölle. Turvavälit on helppo pitää, pihapiiri ja laavu tarjoavat turvalliset tilat oleilla ja ruokailla.

Paavo Poistielta

Tapahtumat siirrettiin kokonaisuudessaan ulos

Mutta ei korona ja sen aiheuttamat toimintarajoitukset ole kaataneet yritystä eikä yrittäjää. Kun alkusäikähdyksestä selvittiin, Pois Tieltä! -safarit yrityksessä oivallettiin, että maastoautoilla, mönkijöillä ja peltoralliautoilla ollaan aina ulkona.

Turvavälit on helppo pitää sisälläkin, kun varustevarastoon mennään yksi kerrallaan, pestään käsiä ja varusteita, syödään ulkona. Lähikontakteissa yrityksen henkilökunta käyttää kasvomaskia ja sen käyttöä suositellaan myös asiakkaille. Näitä koronan leviämisen ehkäisyssä keskeisiä asioita on koetettu eri keinoin saada asiakkaiden tietoon. Ja siinä on onnistuttu.

”Nyt myynti on vähitellen elpymässä ja pikkujouluaika alkaa näyttää normaalilta. Ryhmät ovat pienempiä kuin muina vuosina ja monet ruokailut ovat siirtyneet ulkotiloihin, pihapiiriin ja laavulle”, Paavo Hyrkkö kertoo.

Autojen kosketuspinnat ja ohjauslaitteet puhdistetaan ja desinfioidaan jokaisen käyttäjän jäljiltä. Auto on myös helppo tuulettaa käytön jälkeen.

Elämyksiä turvallisesti

Useimmat yrityksen asiakkaista ovat saman työpaikan, yhteisön tai harrasteporukan jäseniä. He ovat kontaktoineet toinen toisiaan jo ennen ajotapahtumaa. ”Täällä oleminen ei aiheuta lisäriskiä, kun huolehditaan siitä, että ohjeita ja suosituksia noudatetaan.”

Korona-aika rajoituksineen on ollut ja on monelle raskasta aikaa. Elämisen ja olemisen mielihyvää täytyy etsiä ja vaalia. Pois Tieltä! -safarit ovat tarjonneet asiakkailleen ajokokemuksia alehintaan ja kehitelleet erilaisia kevyen kaavan ajotapahtumia.

”Meillä lähdetään aina siitä, että teemme sen, mitä asiakas haluaa. Kaikki toiveet ja tilaukset saavat yksilöllisen käsittelyn ja tarjouksen sitä mukaa”, Paavo Hyrkkö kertoo toimintatavoistaan.

Pois Tieltä! yrityksellä on myös korjaamotoimintaa ja sitä on voitu pyörittää kaiken aikaa.

Mönkijän selässä turvavälit pysyvät luontevasti riittävän suurina ja tilaisuuksien järjestäminen on turvallista. Lisäksi varusteet ja kalusto pestään ja desinfioidaan joka käyttökerran jälkeen.

Uusia tuotteita ja palveluita

Toinen keskeinen keino koronan aiheuttamaa asiakasnotkahdusta vastaan on uusien tuotteiden suunnittelu ja kehittäminen.

Aivan uutena elämyksenä palvelupaletissa on metsäkylpy. Luonnossa liikkumisen merkitys on korona-aikana entisestään korostunut.

”Metsäkylpy on yksilöllinen mahdollisuus tunnustella, millaista metsässä on. Miltä kuulostaa isojen havupuiden humina tai kesäisen haavikon kahina? Millaista on astua sammaleeseen, hiekalle tai kovalle kalliolle? Miltä metsä tuoksuu eri vuodenaikoina?

Kun aistit ovat auki eikä ole kiire minnekään, tämä metsäcocktail tuntuu kaikilla jossakin. Eri tutkimusten mukaan syke laskee ja ihminen tuntee vaikeasti määriteltävää mielihyvää”, näin yritys kuvailee metsäkylvyn ominaisuuksia.

Pois Tieltä! -safarit toivottaa kaikki ajo- ja elämystapahtumista kiinnostuneet tervetulleeksi Länsi-Uudenmaan metsiin ja vainioille.

Haluatko lisää tietoa yrityksestä?