KALUSTO

Erään tutuhkon safariyrittäjän lempilausahduksiin kuuluu: ”on se kiva kun on kalustoa..” Tällä sivulla esittelemme ajokkeja joilla on ajettu pois tieltä enemmän kuin monella keskivertoajoneuvolla yhteensä.

Åke - Range Rover Classic

Range, rankula, malmikasa.. rakkaalla lapsella on monta nimeä. Pois tieltä! –peruskulkuneuvo on Range Rover classic. Näitä kaunokaisia on varikon nurkissa kaikkiaan 8 kappaletta. Vuosimallit 1974-1992. Moottorina 3,5 – 4,2 litrainen V8. Automaattivaihteistolla ja manuaalilla.

Tässä kuvassa Åke: 3,9 litrainen automaatti vuodelta 1990. Åke vaikutti siviiliurallaan ahvenanmaalla, siitä ruåtsinkielinen nimi.

 

 

Disco1 - Land Rover Discovery

Tässä kuvassa taasen on Land Rover Discovery. Auto on käytännössä sama kuin Range Classic, alusta on sama. Meidän kolmessa Discossa on kaikissa 2,5 –litrainen dieselmoottori. Jossain taitaa olla jopa turbo. Tämä insinööritaiteen helmi tottelee nimeä Disco1.

 

 

 

 

Land Rover Forward Control 2b

Land Rover Forward Control on ainoa Land Roverin siviilikäyttöön tekemä kuorma-auto. Mallimerkintä 2b tarkoittaa sitä että autossa on leveämmät Salisbury –akselit. Alkuperäinen 2a kuulemma kaatuili…

 

 

 

 

Volvo C 303

Ja jättesöt Volvo. Ruotsin ”armeijalle” valmistettu ajoneuvo josta löytyy myös portaaliakselit ja Volvon oma 3 –litrainen suora kutoskone. Meidän urhea sotavolvo on suorittanut palveluksensa radioautona. Siitä muistona vielä antenninjalat katolla.

 

 

Ford Sierra

Tonttula tuningin pajalla vanhat 2 –litraiset OHC –Sierrat saavat uuden elämän: Turhat kilkkeet karsitaan sisältä pois, tilalle kuppipenkit ja turvakaaret.

 

Lisäksi tuunataan moottorin jäähdytystä, rakennetaan polttoainelinjat uudestaan ja tukevoitetaan jousitusta.

 

Mönkijät

Pois tieltä! ajetaan myös mönkkäreillä. Käytössämme on 13 kpl Can-Am Outlander Max – mönkkäreitä. 500 kuutiota on moottorin koko.Kaikki ovat vuosimallia 2013. Mönkkärit ovat 2-paikkaisia. Kaikista mönkkäreistä löytyy vinssi, ohjaustehostin ja automaattinen tasauspyörästön lukko.Apupojat ehtivät jo valittaa että näillä on liian helppo ajaa. No, helppoa se on ainakin. Varsinkin ohjaustehostin tekee ajamisen todella miellyttäväksi.

Pois Tieltä - yritystilaisuudet - yritystapahtumat                 Kotisivut yritykselle: Mainostoimisto Expy Oy              Grafiikka: Grand Art Oy